Stop SPAM u Messengeru

[🔥STOP 🤖 SPAM 🔥]

Facebook je započeo s testiranje “Business” inboxa u Messengeru s namjerom smanjivanja potencijalnog rizika chatbot spama 🤖. To je bilo i za očekivati s obzirom da je Messenger najbrže prihvaćena chatbot platforma.

Koje će biti posljedice? Za početak “Open rate” pad. 〽️

Nije jasno definirano u kom trenu će se update početi primjenjivati svima i kako će izgledati u konačnici, međutim jasno je da dolazi uskoro. 

Do sad se Messenger koristio (i uspoređivao) s emailom, te su ga mnogi koristili (i dalje koriste) kao newsletter, što naravno nije u skladu s onim za što je Messenger predviđen.

Na sreću, tome dolazi kraj 😄!
Svi koji rade ispravno i ne zlorabe mogućnosti Messengera i botova, profitirati će i maksimalno iskoristiti potencijal Messenger marketinga. 🤖🤖🤖

Što možemo očekivati u budućnosti?
Sve važniji će biti načina komunikacije sa subscriberima, kako je napisan flow bota i kako ide tok razgovora, a vezano uz to jako je bitno razumjeti i poštivati “osjećaje” vaših subscribera dok su u konverzaciji s botom.

Ako je sadržaj unutar flowa kvalitetan i zanimljiv, te ako će se vaši subscriberi čitajući/razgovarajući osjećati dobro, to je upravo ono što i kako trebate nastaviti raditi.

Rezime.
Bez Spama, Messenger nije newsletter, ne forsirajte prodaju nego poradite na kvaliteti, izrađujte zanimljive razgovore s puno interakcije. 😄👍

 

[UPDATE 24.02.2019.]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.