ManyChat + Dialogflow

Želite Chatbota na steroidima?

Za to će vam trebati AI 🤖, pa ću ukratko objasniti princip spajanja ManyChat-a s Dialogflow-om (besplatni Google AI za razgovor). Snaga Dialogflowa (https://console.dialogflow.com) je u njegovoj “obradi prirodnog jezika” ili natural language processing (NLP), umjetnoj inteligenciji koja se koristi da razumije ljudske namjere i reagira inteligentno.

 

Za povezivanje ova dva sustava potrebno je koristiti Janis na Slacku (https://www.janis.ai/manychat). Janis olakšava povezivanje i treniranje Dialogflow-a kao što ManyChat omogućuje izradu chatbota.

Detaljan tutorijal možete vidjeti ovdje:
https://medium.com/…/how-to-make-your-manychat-bots-smarter…

Nakon što podesite Dialogflow i spojite ga s Janis, isto trebate napraviti i s ManyChat-om tako da preuzmete token i ubacite ga u Janis. Nakon toga, potrebno je u MC izmijeniti Default Reply s Dynamic Content-om i u njega upisati URL koji se generirao u Janis-u.

Vaš chatbot 🤖 je nakon toga aktivan i slijedi učenje 
PS. Da bi malo ubrzali postupak, moguće je Importirati default intente u Dialogflow, o tome više pročitajte ovdje:
https://medium.com/…/optimizing-dialogflow-defaults-so-your…

Cijelo podešavanje se može prilično brzo obaviti, međutim, učenje može oduzeti dosta vremena i sve ovisi o tome koliko pametnog bota 🤖 želite. U većini slučajeva neće biti potrebno spajati se s Dialogflow jer u samom ManyChatu postoje ogromne mogućnosti i opcije, tako da će i bot bez dodatne “pameti” moći izvršiti vrhunske stvari, odraditi zadatke i zadiviti korisnika.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.