Kako provjeriti Facebook Messenger block rate?

Na vašoj Facebook stranici (logirani kao administrator) kliknite na Insights, a nakon toga dolje lijevo na Messages. (vidi sliku)

Ovdje možete vidjeti koliko novih konekcija imate u zadanom periodu, koliko ih je blokiranih i ukupan postotak – Block Rate.

Što ti brojevi znače?

1-2% – Normalno. Imate nekoliko blokova, ali ništa zabrinjavajuće. 👍
3-5% – Iznad prosjeka. Ako se Block Rate počne povećavati iznad 3% obratite pažnju zašto vas ljudi blokiraju. 😲
6-8% – Opasno! Nešto sigurno nije u redu, pripazite. 🔥

Da bi vas netko blokirao potrebno je izvršiti radnju u 3 klika, što znači da se trebao na neki način potruditi da to napravi.
Da vam se to ne bi dešavalo pokušajte se držati ovih pravila prilikom izrade Messenger bota i funkcioniranja flowa, te objavljivanja Broadcast poruka.

👉 Novim kontaktima nemojte slati više od 1-2 poruke unutar 24 sata.
👉 Postojećim subscriberima koji su već ušli u flow i razgovarali s vašim botom možete slati do 4 poruke unutar 24 sata, budući da vas znaju i vjerojatno ih zanima to što im nudite ili želite reći, jer bi inače izašli iz flowa i napravili unsubscribe.

Jedna od važnijih stvari kod slanja Broadcast poruka ili općenito poruka koje se pojavljuje naknadno je da ih ne šaljete usred noći. Vjerujte, nitko ne želi da ga probudi notifikacija u 3 sata ujutro. 😌

Za to postoji rješenje unutar većine sustava za izradu botova, (ManyChat), gdje imate mogućnost podešenja slanja poruka unutar predefiniranog perioda, tako da se ovakve stvari ne bi dešavale i inicirale povećani Block Rate.

I na kraju ovog posta, sretno sa izradom botova i slanje Broadcast poruka! 👍

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.